En händelserik och annorlunda helg

Händelserika dagar blickar jag tillbaka på, när jag sitter här i min hostelsäng den sista dagen i Sydney. Tiden har sprungit förbi men jag har haft det väldigt bra. Ett par regniga och ruskiga dagar har hållt mig inne, men jag har även haft fina soliga dagar, och en och annan rolig historia mitt i det hela. 
 
De senaste dagarnas tummen upp:
Jag har varit på halvön Manly dit man måste ta en färja som tar cirka 30 minuter, där blev det lite solning men den största attraktionen den dagen var de det svenska fiket Swedish Kitchen. Jag både fikade och åt lunch. Köttbulletallrik såklart men supergott mos! Och en kanelbulle med fläderblomssaft. Det var supervärt!
 
 
Jag har även varit på svensk julmarknad i Svenska kyrkan, proppat i mig ännu mer svensk julfika och köpt maraboou, också väldigt värt. 
 
 
I fredags flyttade det in lite stimulerande människor, (kan man säga så?), i mitt rum. Vi har umgåts flitigt och haft väldigt kul. Megan från England och Tahnee från Canada. Igår var jag ute och åt middag med Tahnee och hon är en version av mig när jag var i hennes ålder (nitton!). Önskan om att se världen och bara bara resa. Jag avundas henne som varit runt i flera länder detta år. Jag vill också vara en riktig backpacker. Träffade även lite svenskar på hostlet som också gjorde sin första stora utlandsresa. Minnena från Sydamerika ploppar upp som deja vyer. Jag säger bara - GO people!  
 
 
De senaste dagarnas tummen ner
Både fredagen och lördagen bjöd på utgång, är väl inte superimpad av Sydneys nattliv inte. Det var totaldött denna helg. Tydligen är det oftast tjo och ståhej på veckodagarna istället. Blir att utforka en annan gång! Men det blev en pubrunda i Balmain med Becka och hennes vänner, samt en utgång i Sydney CBD med mina nyfunna vänner. 
 
 
Veckans historia är både rolig och tråkg. Som ni tidigare sett i bloggen, och som stod på min bucketlist för denna resa, var min önskan att se en konsert på opera huset. Igår var dagen det skulle ske och jag såg mycket fram emot detta, men jag skulle såklart hindras. Det var väl ingen som kunde tro att det var en liten ring som skulle sätta stop för mitt besök. Men så var det. I lördags när vi var ute satte jag på mig några ringar, gick ut å parta osv. och när jag kom hem kunde jag inte ta av en utan dom, jag körde tvålochvatten tricket, smörjde osv, men svullnaden la sig inte. Nästkommande dag hade svullnaden blivit värre och jag gick då till en guldsmed som jag hoppades kunna hjälpa mig, den första hade inte de verktygen han behövde så jag gick vidare. Den andra försökte med alla möjliga tricks men konstaterade att min ring var gjord av stål och bad mig uppsöka akuten. Sagt ocg gjort satte jag mig på akuten med ett blått finger som såg ut som det skulle trilla av när som. Doktorn kunde heller inget göra och efter att jag trott att jag skulle amputera fingret kom mina räddare.The police rescue. Ja, ni vet dom som hjälper folk i bilolyckor, vid klippolyckor eller självmord... De kom in med full utrustning och dressade från top till tå. Jag kunde inte låta bli att skratta. Två muskulösa män som skulle få av en ring från ett finger. Är det inte komiskt? ;) haha. En liten vinkelslip och två timmar på akuten senare var jag fri från min lilla olycka. Jag missade tyvärr operan, men fick ett minne utöver de vanliga. Dessutom slapp jag betala ett öre, då svenskar har fri sjukvård de första sex månaderna när man besöker sjukhuset i Sydney. Bra grej! Synd bara att min favoritring fick ta stryk... ;)
 
 
Imorgon reser jag vidare mot Nya Zeeland. På lördag återförenas jag med Vickan och Malin och vi tar oss runt sydön! Jag är så sjukt, superduper, taggad! Jag lämnar datorn i Sydney och jag försöker uppdatera er när jag kan! 
Om en månad väntar Sverige. Håll ut vänner! 
 
x