Avicii och svenska kottbollar

Jag har klantat till mig, spillt cola over hela datorskrivbordet, och min kara mac vilar nu i frid. Jakla typiskt ar det, men jag far gladja mig med att kursera annu inte startat sa att jag inte forlorade mina assignments pa macen. Allting loser sig, som min smarta omgivning alltid sager mig, och visst gor det de. Redan nu har jag fatt en lanedator av min granne Ali, han hade tva, av nagon konstig bra (for mig) anledning. Kan vara for att den har ar babyrosa. Haha. Tills dess att jag koper en ny dator, eller om min kara ater vaknar till liv, sa far ni vanja er att jag skriver utan prickar, lite Norwegian-style. For skriva, det ska jag minsann fortfarande gora.
 
Fyra hela dagar har passerat. Det kanns dock som jag varit har minst en manad. Igar, mandag, startade orientation-week, eller insparksveckan, som vi sager I sverige. Den ar dock langt ifran utformad pa samma satt. Nar jag borjade I Jonkoping var det nagot pa G varje dag, det var teambuilding deluxe, med manga inslag av roliga fester pa kvallarna. Har ordnar universitetet ingenting, forutom informations-forelasningar med tillhorande snacks-paus. Pa fredag ar vi dock inbjudna till en stor valkomstfest, med temat back to the 90s. Vi far se vad jag kan rota fram I garderoben for det.. utsvangda byxor ngn? Ship it over!
 
Om Uni inte anordnar far man ta saken I egna hander. Vi bor ju trots allt pa campus, och har hander det nagonting hela tiden! I mandags anordnades en liten BBQ, vi at hamburgare, drack australiensk ol och snackade runt med en massa nya studenter. Mingel ar bra, det ledde till en forfest, som visade sig vara en hejdundrande 21st birthday party for en amerikansk tjej – ja, ni har nog sett hur vilda dom brukar vara. Nar partyganget gick ut fortsatte vi forfesta ett litet gang, korde kortspel som fuck the dealer och ring of fire, tills vara partygener ocksa tog bussen in till city och utestallet Deen.
 
Om mamma vill halla for ogonen nu, kan hon ga vidare till nasta stycke.
 
Val inne pa klubben satsade vi stort och korde shotrace. Morgan, jagerbomb, tequila osv… och sa dansade vi in I dimman till riktigt grym house-musik. Avicii och SHM spelades flitigt och vi svenskar dansade som aldrig forr, som om inget annat existerade kring oss. Vi hade riktigt kul med vara nyfunna vanner fran varldens alla horn. Varldens alla horn, ja, de tar det verkligen men vi ar ocksa extremt manga scandinaver, runt en 12 svenska, 8 norrmann, och so far 1 dansk. Extremt och extremt, ar val inget jamfort med kineserna som upptar ca 70 procent pa campus. Haha. Men lilla scandinavien far ta plats pa kartan iallafall. Och ingen har annu fragat vart I Schweiz jag kommer ifran. Hurra! Ja, kulturskillnader ar nagot som finns har. Det ar faktiskt valdigt intressant att komma till ett universitet som utbytesstudent. Det finns otroligt mycket jag lart mig av mina nya vanner, och som jag kommer lara mig och lara dom. Jag har tillexempel fatt fragan om vad en diskborste ar? Eller snarare en valdigt fundersam min fran min iranska van nar han hittade den I diskhon. Den ni, som ar sa valdigt vanlig i Sverige. Det var samma med mitt letande efter en osthyvel, som verkar vara ett svenskt pahitt, da ingen aussie hort talas om en cheeseslicer. Ha raven fatt forklara vad Human Rights ar for en thailandare, jag hoppas att hon tog fel pa vad jag studerade och faktiskt vet vad manskliga rattigheter ar!!!! I ovrigt ar det valdigt svart att kommuncera med de flesta asiater – de pratar ingen engelska och socialiserar helst bara med andra fran Asien. Pa tala om kultur ska jag nu laga kottbollar till min brittiska van Lloyd. Jag pastar fortfarande, och kommer alltid att gora, att de ar svenskt. Lingonsylt ar ju anda svenskt, och det var jag lycklig att handla hem fran IKEA haromdan. Ikvall ska vi ga ut pa en pub i stan, tillsammans med nagra andra svenskar och ett gang amerikanare.