pumpa-strucked, lite härliga höstrecept

Jag har blivit pumpa-strucked. Pumpa feber delux. Allt jag lagar i köket har huvudingridiensen pumpa. Bra underskattad grönsak måste jag säga. Och även när det kommer till priset - superbillig! Ska därmed, när hösten nu börjar tränga sig in i svenska hem, dela med mig av mina två favoritrecept denna veckan. När jag lagar mat följer jag väldigt sällan recept utan höftar mest, och det brukar göra susen, men jag skriver recepten utifrån mått, så ni vet på ett ungefär. 
 
Johannas pumpapannkakor (8-10 pannkakor)
50 gram smält smör
2 dl mjöl
5 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk malen ingefära
1 tsk kanel
500 gram pumpa
 
Gör pankakor enligt vanligt grundrecept (smör, mjöl, ägg, mjölk och salt), tillsätt sedan pumpapurée gjort på pumpa mixat med kanel och ingefära. Tillsätt kryddorna efter hur mycket du själv önskar att det ska smaka. Blanda sedan pumpamixen med grundreceptet. Låt stå i 15 minuter innan du steker tunna pannkakor. Voila klart! Jag serverade tillsammans med en klick keso och en fruktsallad på persika, jordgubbar och apelsin. Och självklart ett glas mjölk. 
 
 
Pumpa soppa (recept från min vän Nilofar)
1 kg pumpa
1 stor skalad sötpotatis
1 grönsaksbuljong tärning
1-2 hackade gullökar (beroende på smak)
4 vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver
salt och peppar
Creme Fraiche 
 
Tärna alla ingridienser, samt tillsätt kryddorna och låt koka upp med några deciliter vatten tills pumpa/potatis mjuknat. Mixa sedan med stavmixer till en slät smet. Tillsätt några klickar . Voila, superenkelt! Klart å servera! 
 
 
 
 
Jag ska nog bli kock när jag blir stor. bra plan b lixom.
xx, skriv gärna en rad om ni provat receptet. 

Kommentarer:

1 Maria:

Taaaack Johanna! Verkar asgött!

Kommentera här: